Hlavní obsah

Francouzi, kteří posprejovali Národní divadlo, půjdou před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvojice francouzských mladíků, kteří posprejovali budovu Národního divadla, půjde před soud. „Případ se nebude řešit ve zkráceném řízení, s oběma mladíky bylo zahájeno klasické řízení. Vyšetřování je vedeno na svobodě,“ řekl v pátek Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie České republiky

Při své tvorbě se sami vyfotografovali.

Článek

Jedním z důvodů klasického řízení je to, že jeden z nich je mladistvý. S cizinci byly zahájeny úkony trestního stíhání pro podezření z trestného činu sprejerství, za který jim hrozí až rok vězení.

Francouzští mladíci, kterým je sedmnáct a osmnáct let, pomalovali sprejem fasádu Národního divadla ve středu ráno. Jednoho z nich přistihli policisté přímo při činu. Druhému se podařilo utéct, dopaden byl až v hostelu v Pštrosově ulici, kde se ubytovali.

Foto: Policie České republiky

Mladíci z Francie se vyfotografili při sprejování na budovu Národního divadla.

„Zadržet oba 'umělce' nebylo pro kriminalisty nic jednoduchého. Jednoho z nich se sice podařilo zadržet přímo na místě činu, avšak bylo nutné proti němu použít donucovacích prostředků,” sdělil Hulan.

Jejich identifikace byla o to jednodušší, že se oba mladíci při činu fotili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám