Hlavní obsah

Finalistka miss měla mučit muže, musel si vytlouct zuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Finalistka soutěže Miss z roku 2003 Mirjana Patočková byla ve čtvrtek mosteckým soudem poslána na dva roky do věznice s dohledem za pokus o ublížení na zdraví a vydírání. Společně se svým přítelem a jeho známým v srpnu 2003 napadli dalšího muže a způsobili mu vážný šok a zranění. Musel si kladivem vytlouct zuby, bodnout se do nohy a vlastníma rukama si vyhrabat hrob.

Článek

Kromě Patočkové se na děsivých praktikách podílel její přítel Daniel Šoustek a známý Ladislav Selner. Patočková byla již dříve vyloučena, kvůli narození syna, do samostatného procesu, se proti verdiktu na místě odvolala. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Šoustek byl za stejné trestné činy odsouzen už loni v dubnu ke čtyřletému trestu, Selnerovi soud vyměřil o dva roky méně.

U soudu ve čtvrtek vypovídal poškozený Milan Šindler. Na mučení, od něhož podle něj uplynula dlouhá doba, si už nevzpomínal. Eichler proto přečetl jeho výpověď z přípravného řízení, v níž Patočkovou obvinil z podílu na svém mučení. Všichni tři se mu údajně mstili. Důvodem mělo být jeho prohlášení, že Šoustek prodává drogy. "Když jsem to tehdy řekl, tak to tak asi bylo," dodal Šindler.

Patočková odmítla před soudem vypovídat již dříve. Na policii přiznala, že se trojice s Šindlerem v inkriminovaný srpnový den skutečně setkala, ona sama se však žádného násilí nedopustila. Šoustek se Selnerem Šindlera odvezli v kufru auta na jiné místo, Patočková podle své policejní výpovědi zůstala na pláži nádrže Matylda a četla si na dece.

Rozsudek na spodní hranici sazby a umístění do mírnějšího typu věznice vysvětlil soudce Benno Eichler dosavadní bezúhonností Patočkové. "Je navíc zřejmé, že iniciátorem a hlavním aktérem napadení byl odsouzený Šoustek," uvedl.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalá misska obžalována z mučení

U mosteckého soudu v úterý začalo hlavní líčení s dvaatřicetiletou Mirjanou Patočkovou, finalistkou soutěže Miss ČR z roku 1993. Obžaloba ji klade za vinu,...

Výběr článků

Načítám