Hlavní obsah

Filip Renč točí další drsné nehodové klipy

Novinky, Petr Nový
Praha

Seriál ministerstva dopravy s drsnými klipy z tragických nehod a jejich následky má další pokračování. Je součástí projektu Nezvratné osudy, který začíná v dubnu. Příští týden se režisér Filip Renč pustí do dvojice nových krátkých filmů. Autoři se zaměří na tzv. diskotékové nehody mladých a agresivní jízdu.

Článek

V rámci dlouhodobého projektu Nemyslíš - zaplatíš nese tato část název Nezvratné osudy. Bude zaměřena zejména na mladé lidi, kteří jsou na silnicích vůbec nejrizikovější skupinou. Na besedách se studenti škol budou potkávat s lidmi, kteří si osobní zkušeností tragické nehody prošli.

Filip Renč natáčí další klipy kampaně Nemyslíš-zaplatíš!

FOTO: Stream.cz

„Chceme prohloubit dopad kampaně ,Nemyslíš – zaplatíš!' právě na studenty posledních ročníků středních škol jako začínající nebo budoucí řidiče,“ řekl ministr dopravy Petr Bendl.

Celý projekt staví na předávání osobních zkušeností lidí, do jejichž života zasáhla dopravní nehoda. Ministerstvo v současnosti oslovuje lidi, kteří tímto traumatizujícím zážitkem prošli, první dobrovolníci už se ozvali.

Jeden z klipů kampaně: Připoutejte se i vzadu

Točit dvojice nových klipů se bude již příští týden. „V prvním klipu se zaměříme na nešvar diskotékových nehod, kdy mladí ve velkém množství přeplní auto, které pak řídí opilý mladík a machruje před děvčaty. Ve druhém se podíváme na přeceňování řidičských schopností,“ řekl režisér Filip Renč, který natočil i dřívější klipy.

Klip ke kampani pro bezpečnost na silnicích

Ministerstvo dopravy v této souvislosti vyhlásilo soutěž, ve které hledá mezi mladými lidmi vhodné "herce" pro natáčení. Vítěz bude znám již v pondělí. K zařazení do soutěže stačí zodpovědět otázku na stránkách projektu. Dostane pak šanci zúčastnit se netradičního natáčení.

Poslední jízda - varovný policejní klip pro motorkářeVideo: Policie ČR

S klipy z nehod přišla před časem také policie - varovný policejní klip pro motorkáře

Anketa

Kolik dopravních nehod zavinili podle vás mladí řidiči do 20 let v roce 2008?
7260
30,8 %
5020
52,2 %
8293
17 %
Celkem hlasovalo 3660 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám