Hlavní obsah

Figuríny s bombou zablokovaly železnici v centru Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Obrovské noční policejní a hasičské manévry vyvolal v sobotu čin dosud neznámého pachatele. Ten na konstrukci dvou železničních mostů v centru Brna umístil vycpané figuríny. Ty vypadaly, jako že jsou spojené s nástražným výbušným systémem, a protože byly umístěny přímo na nosnících mostů frekventované železniční trati, policie k nálezu přistupovala jako k nebezpečí teroristického činu.

Článek

Podle svědků policie na několik hodin zcela uzavřela široké okolí mostu přes Charbulovu ulici.

"Nejprve sundali z mostu figurínu přivázanou pevně k židli, ale na mostě ještě zůstala ve výšce asi šesti metrů nad silnicí jakási stříbrná krabice," popsal jeden ze svědků, který se snažil místem na samotném začátku  zásahu projít.

"Poté policie místo vyklidila a odkláněla veškerou dopravu. Sundaná figurína byla velmi věrná a seděla poté celou dobu na židli pod mostem a ukazovala jednou rukou vzhůru."

Uzavřená byla pro veškerou dopravu po celou dobu i železniční trať. Po nějaké době na místo dorazili hasiči se žebříkem a policejní specialista se psem se z žebříku pokusil stříbrnou krabici, připomínající tvarem velkého robota s dráty, prohlédnout z blízka. Poté police i hasiči čekali další hodinu na pyrotechniky.

Mezi tím policie kontrolovala i okolní železniční mosty. Podle svědka nalezli a hlídali další figurínu strážníci na mostě vzdáleném asi 200 metrů. I tato figurína byla umístěna ve výšce asi pěti metrů přímo na betonové mostní konstrukci.

Pyrotechnik ve speciálním obleku prohlédnul první figurínu robota, který na sobě měl ciferník s dráty a mohl obsahovat výbušninu. Pak prohlédl i druhou figurínu. Obě nakonec shodil z mostu. Podle policejní mluvčí Julie Zelené figuríny výbušninu neobsahovaly.

Dobře informovaný zdroj prozradil Novinkám, že policie již tuší, kdo figury na most umístil. Mělo k tomu přispět pravděpodobně svědectví náhodných chodců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám