Hlavní obsah

Falešný pošťák přepadl sedm seniorek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Ústecká policie zadržela falešného pošťáka, který ve městě okradl sedm seniorek. Devětadvacetiletého muže z Ústí nad Labem dopadla v herně v centru města, poslední ženu přepadl v pátek kolem 15:00, řekl ústecký okresní policejní šéf Vladimír Danyluk.

Foto: Profimedia.cz

Muž se vydával za pošťáka. (Ilustrační foto)

Článek

"Ve středu přepadl tři, ve čtvrtek tři a dnes poslední na Střekově (část Ústí nad Labem)," uvedl Danyluk. Muž se vydával za pošťáka a v okamžiku, kdy seniorka otevřela dveře bytu, vnikl dovnitř. Třem ženám vyhrožoval nožem, žádnou přepadenou ale nezranil. Vybíral si ženy nad 70 let, které připravil v součtu o necelých 10.000 korun.

Policie už seniory varovala před pachatelem ve čtvrtek odpoledne. Do té doby přepadl od středečního dopoledne pět žen v městské části Severní Terasa. Než byl zadržen, přepadl ještě dvě další ženy.

"Zadrželi jsme ho v herně v centru města, když jejich peníze prohrával v hracích automatech," dodal Danyluk. Muž byl už dříve trestán pro drobnou majetkovou trestnou činnost. Hrozí mu sedm až deset let vězení. Policii pomohl i popis pachatele, který sestavily přepadené ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám