Hlavní obsah

Falešný opravář okradl seniorku. Pak se vydával za policistu a obral ji podruhé

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi lstivého podvodníka zadrželi ve středu policisté z Ostravy-Vítkovic. Devětatřicetiletý muž se ve snaze něco ukrást například v mateřských školách vydával za otce dětí, ale zaměřoval se také na seniory. Jednu důchodkyni okradl hned dvakrát – nejprve jako údajný opravář a následně, když se vydával za policistu, který přišel vyšetřovat předchozí krádež. Policie ho obvinila hned z několika trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Gabriela Pokorná s tím, že jde o známého recidivistu, který byl teprve nedávno propuštěn z výkonu trestu.

O tom, že skutečně nemá skrupule, svědčí asi nejvíc případ dvakrát okradené ženy. Třiaosmdesátiletá seniorka nejprve muže pustila domů, aby jí opravil světlo. Když pak ženu poslal pro nářadí, sebral ji peněženku. Možná i proto, že v peněžence moc peněz nebylo, za nějakou dobu muž za ženou přišel znovu. Tentokrát se představil jako policista, který vyšetřuje předchozí delikt.

„Když pak oběť prezentovala, kde a jak ke skutku došlo, muž ji podle obvinění uzamkl v jedné z místností bytu,“ konstatovala mluvčí policie Pokorná. Následně ukradl pachatel několik stokorun v kuchyni a z bytu utekl.

Na svědomí toho má však zřejmě víc. Podle policistů se také ve školce nebo ve škole vydával za otce, který chce přihlásit dítě k docházce, a když se dostal dovnitř, ukradl tam například čtečku knih, mobilní telefon či peníze.

Jinde se zase vydával za technika, který provádí měření radonu. Vnikl i do domova s pečovatelskou službou s tím, že jde za jedním z klientů, a následně z jednoho z otevřených bytů ukradl peníze a telefon.

Muže policisté obvinili hned z několika trestných činů, mimo jiné z krádeže, omezování osobní svobody či maření úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám