Hlavní obsah

Expolicista dostal podmínku za milionovou krádež routerů

Novinky, kub

S tříletou podmínkou odešel od soudu bývalý policista z Vrchlabí, který podle verdiktu kradl elektronická zařízení z jedné firmy, kde vypomáhal ještě coby příslušník bezpečnostního sboru jako servisní technik. Ze společnosti měl odnést přes tisíc routerů za celkem 1,8 milionu korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů (BIBS) Ivana Nguyenová. Rozsudek z loňského srpna, který vynesl Okresní soud v Semilech, je podle ní již pravomocný.

Policista podle vyšetřovatelů odnášel routery z firmy v letech 2017 a 2018, tehdy byl zařazen u ochranné služby. Ze zákona mají policisté možnost přivýdělku za specifických podmínek a po povolení nadřízenými, policista pomáhal ve společnosti v Jilemnici jako technik. „Bylo to na základě ústní dohody s majitelem, který byl v minulosti jeho nadřízeným v době před nástupem k policii,” upřesnila mluvčí.

Policista přihlížel, jak kolega mlátí cyklistu. Dostal trest

Krimi

Obžalovaný odnesl ze skladu postupně přes tisíc routerů, které rozprodal na internetu za zhruba 1,8 milionu korun, informovala mluvčí v tiskové zprávě na webu.

„Policista byl za zločin krádeže odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání tří let s odkladem výkonu trestu na pětiletou zkušební dobu,” dodal Nguyenová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám