Hlavní obsah

Exploze vinařství na Břeclavsku způsobila škodu nejméně čtyři miliony

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perná

Škoda, kterou ve středu způsobil výbuch ve vinařství s penzionem v Perné na Břeclavsku, se aktuálně odhaduje již na čtyři miliony korun, původně se hovořilo o třech milionech. Podle vyšetřovatelů zřejmě nejde o konečnou částku. Příčina neštěstí není zatím známa, podle neoficiálních informací byla v objektu i pálenice.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Výbuch v obci Perná na Břeclavsku

Článek

Vyšetřovatelé sice vědí, že vybuchl kotel, ale přesné podrobnosti policisté ani hasiči zatím nesdělili. Není tedy zřejmé, zda exploze nastala při výrobě alkoholu. Výsledky vyšetřování by mohly být známy do dvou měsíců.

„Ve věci jsme sice zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti, rozhodně to ale není o tom, že bychom mohli už někoho za něco stíhat. Je to standardní postup. Nadále zjišťujeme důkazy a podklady pro celý případ,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí policie Kamila Haraštová.

Mluvčí doplnila, že dva muži zranění při výbuchu jsou nadále v péči lékařů brněnské fakultní nemocnice. Jejich stav je vážný. Zatím nebyli schopni výslechu, ten bude zřejmě pro celou kauzu klíčový.

Hasiči natočili dronem trosky vybuchlého domu v Lenoře

Krimi

Při výbuchu se zranil otec se synem. Stav otce je vážnější, utrpěl popáleniny na větší části těla. Exploze byla tak silná, že doslova vyvalila dvě boční zdi před pěti lety postavené budovy. Hasiči ji museli podepřít dřevěnými trámy. Uvnitř budovy se zbortilo patro. Objekt je ve velmi špatném stavu. Zřejmě bude nutná jeho demolice.

Policie již ukončila vyšetřování na místě neštěstí a dům předala manželce zraněného muže.

Vinařství stojí v jedné z bočních uliček Perné, která patří k nejslavnějším moravským vinařským vesničkám. Ulice je již průchozí. Je již na majitelích budovy, jak si ji dále zajistí, dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám