Hlavní obsah

Exploze drogové varny rozmetala panelákový byt v Brně, vyražená okna padala na auta

– Brno
Novinky, kub

Vážná zranění utrpěli dva lidé v jednom z bytů na brněnských Vinohradech, když uvnitř vybuchlo zařízení na výrobu drogy metamfetamin známé jako pervitin. Exploze byt zcela zničila a byla natolik silná, že poškodila i vozidla zaparkovaná před panelovým domem.

Foto: Policie ČR

Následky exploze varny pervitinu v Brně.

Článek

Výrobci při přípravě pervitinu používají nebezpečné chemikálie a otevřený oheň, při nesprávném postupu může nastat exploze. V Brně k ní došlo v pondělí krátce po 3:30 v noci, pervitinová varna byla podle policie v kuchyni panelákového bytu.

Řeznictví v centru Prahy ukrývalo varnu pervitinu

Krimi

„V tu dobu se v bytě nacházela nájemnice s mužem. Ti při následném požáru utrpěli vážná zranění, se kterými museli být hospitalizováni v nemocnici,“ sdělil v úterý mluvčí policie David Chaloupka.

Foto: Policie ČR

Varna na pervitin explodovala na brněnských Vinohradech.

Policisté podle něj po uhašení našli kromě zařízení k výrobě povzbuzujícího metamfetaminu a chemikálií také hotový pervitin.

Vařili jsme čistý pervitin hlavně pro sebe, hájí se obvinění z Frýdku-Místku

Krimi

Detonace zničila celý byt a vyrazila okna z rámů. „Odlétající předměty poškodily i zaparkovaná vozidla u domu,“ upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Výbuch varny pervitinu v Brně vyrazil okna.

Kriminalisté případ dál vyšetřují jako nedovolenou výrobu omamných látek.

Reklama

Související články

České varny krmí německé příhraničí

Největším zdrojem výroby pervitinu, tedy metamfetaminu, je v Evropě dlouhodobě dál Česká republika. Nově se k ní přiřadily příhraniční oblasti sousedních zemí....

Výběr článků

Načítám