Hlavní obsah

Exnáměstek hradeckého hejtmana zřejmě kvůli digitalizaci rentgenů skončí u soudu

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Rostislav Všetečka (ODS), bývalý náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje, se zřejmě bude muset hájit u soudu. Policie navrhla státnímu zastupitelství obžalovat ho v kauze týkající se porušování povinností při správě cizího majetku. Pokud by byl uznán vinným, hrozil by mu trest ve výši až osm let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dostal jsem na vědomí, že policie navrhuje obžalobu,“ potvrdil poslanec Štětina (VV), který se s podezřením na tento trestní čin na policii obrátil. Kauza se týká zakázky na digitalizaci rentgenových pracovišť nemocnic Zdravotnického holdingu v Královéhradeckém kraji. Podle poslance byla předražena řádově o desítky miliónů korun.

Rostislav Všetečka vládl krajskému zdravotnictví od voleb v roce 2000. Nejprve jako radní, ve druhém volebním období na pozici náměstka hejtmana. Těsně před svým odchodem z funkce na podzim 2008 podepsal smlouvu se společností Puro-Klima, která měla dodat do nemocnic v Trutnově, Náchodě, Dvoře Králové nad Labem a Jičíně novou rentgenovou techniku. Po nástupu sociální demokracie do čela kraje se však další etapy této zakázky neuskutečnily.

Obsáhlý spis, na němž pracovala protikorupční policie, dostal na stůl státní zástupce Jiří Chaloupka z Okresního státního zastupitelství v Hradci Králové. Na jeho prostudování si nyní vyhradil několik týdnů. „Předpokládám, že do jednoho měsíce rozhodnu,“ upřesnil, ale blíže o případu hovořit odmítl. „V případě, že bude podána obžaloba a skončí přípravné řízení, mohu teprve uvést bližší okolnosti případu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám