Hlavní obsah

Erotické priváty ve Zlíně zavřeli, dva kuplíře obvinili

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poskytovatelům sexuálních služeb se nedaří na Zlínsku. Za poslední rok již policie zasáhla a uzavřela již třetí podnik poskytující erotický servis.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dva muži ze Zlína byli obviněni z trestného činu kuplířství. Po několik měsíců totiž prokazatelně provozovali erotický privát na dvou místech ve Zlíně, a to k velké nelibosti lidí bydlících v sousedství,“ sdělila ve středu mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

Po dlouhém vyšetřování a zajišťování důkazů vrchní komisaři odboru obecné kriminality zlínského krajského ředitelství obvinili z kuplířství sedmatřicetiletého muže a jeho o pět let mladšího známého. Od dubna do prosince loňského roku provozovali erotický privát, ve kterém asi desítka žen poskytovala sexuální služby za úplatu.

Inzerovali v novinách

„Polovinu svého výdělku však musely odevzdávat zmíněným mužům. Ti posléze privát přestěhovali na jiné místo, ale fungoval na stejném principu, a to až do letošního května. Pánové inzerovali služby svých dívek v novinách, na letácích i na internetových stránkách. U výslechu dlouho tvrdili, že pouze pronajímali pokoje, posléze se však pod tíhou důkazů přiznali,“ uvedla mluvčí.

Prostituce jako taková trestná v České republice není, pokud se neprovozuje v blízkosti škol nebo podobných zařízení. „Za kuplířství neboli kořistění z prostituce však hrozí trest odnětí svobody. V tomto případě oba pánové mohou skončit ve vězení až na čtyři roky, případně až na osm let,“ zdůraznila Macalíková.

Za poslední rok jde už na Zlínsku o třetí podnik svého druhu, jehož činnost kriminalisté rázně ukončili. V prvním případě šlo o masérský salón na Jižních Svazích, ve druhém o malenovický penzion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám