Hlavní obsah

Dvouleté dítě sedělo na parapetu v 8. patře, policisté museli vykopnout dveře

Právo, Petr Marek
Šumperk

Život téměř dvouletému dítěti, které se vyklánělo z okna bytu v osmém patře panelového domu, zachránili ve čtvrtek šumperští policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jako první si dítěte v okně všimla žena v protějším domě. „Hned utíkala do protějšího domu a pokoušela se na byt dozvonit. Nikdo jí však neotevřel. Pochopila, že v bytě kromě dítěte nikdo jiný není, a proto zavolala na linku 158,“ řekla Právu v pátek šumperská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policisté, kteří na místo přijeli, věděli, že jde o každou minutu, proto nečekali na příjezd hasičů a dveře vykopli.

„V posledním pokoji našli dítě na hraně okna, jednu nohu mělo již z okna ven a druhou stálo na vnitřním parapetu. Proto nemeškali a dítě vtáhli do bezpečí. Poté přivolali oba rodiče, kteří dítě nechali samotné doma,“ uvedla mluvčí.

Otec dítěte policistům tvrdil, že si s manželkou odskočili nakoupit asi na 15 minut. „To však nebyla pravda, protože od oznámení uplynulo téměř padesát minut. Policisté u obou rodičů provedli dechovou zkoušku. U ženy byla negativní, muž nadýchal 1,03 promile alkoholu. Na místo se také dostavila sociální pracovnice, která provedla v rodině vlastní šetření,“ uvedla Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám