Hlavní obsah

Dva mladé muže, kteří měli založit požáry ve Vejprtech, obvinila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Chomutovští kriminalisté obvinili dva muže ve věku 18 a 22 let, kteří podle jejich zjištění začátkem týdne úmyslně založili požáry ve Vejprtech na Chomutovsku. Jeden čeká na výsledek vyšetřování ve vazbě. Muži jsou obviněni z trestného činu poškození cizí věci spáchaného ve spolupachatelství.

Noční požáry ve VejprtechVideo: Hasiči Ostrov

 
Článek

"K událostem došlo v noci ze šestého na sedmého září, kdy postupně začaly hořet tři neobydlené objekty v ulicích Boženy Němcové, Tyršova a Husova," uvedla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

Tři požáry budov vedle sebe řešili hasiči na Chomutovsku

Krimi

Šlo o bývalou truhlárnu, výrobní halu a o opuštěný rodinný dům. Majitelům vznikla podle předběžných odhadů škoda nejméně 4,5 milionu korun. Konečná výše škody zatím nebyla vyčíslena. V souvislosti s požáry nebyl nikdo zraněn.

Policisté oba muže zadrželi na místě posledního z požárů těsně po jeho vzniku. Během uvedené noci zadrželi pět podezřelých, z nichž dva výše zmíněné muže po provedeném šetření obvinili. Vyšetřovatelka pak podala podnět ke vzetí obviněných do vazby. Státní zástupce i soud návrh u mladšího z mužů akceptovali a dotyčný byl převezen do vazební věznice.

Vyšetřování pokračuje, prověřována je i možná souvislost s okolními požáry z poslední doby, dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám