Hlavní obsah

Čtyři lidé včetně dítěte se zranili v Orlíku při srážce auta s autobusem

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlík nad Vltavou
Aktualizováno

Následky srážky auta s autobusem řešili záchranáři na Písecku. Při nehodě se zranili čtyři lidé včetně malého dítěte. Řidič autobusu Iveco podle předběžných závěrů vyšetřovatelů pravděpodobně nedal přednost osobnímu automobilu Citroen Berlingo.

Foto: Policie ČR

Srážka autobusu s autem na Písecku

Článek

Nehoda se stala v pátek krátce před 15. hodinou ve Starém Sedle, které je částí Orlíku nad Vltavou, na silnici I/19. Podle prvotních informací se zranili dva lidé, policie a záchranka později počty upřesnily.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Mluvčí záchranky Petra Kafková Právu sdělila, že mezi zraněnými je i dítě.

Auto se srazilo s autobusem, spolujezdkyně těžce zraněná

Krimi

„Jedna nezletilá osoba utrpěla lehké zranění. Dva dospěle se středně těžkými zraněními jsme po nehodě převáželi do příbramské nemocnice a jedna osoba byla přepravována do českobudějovické nemocnice leteckou záchrannou službou,“ konstatovala mluvčí.

„V současné době je provoz na silnici řízený kyvadlově policisty. Příčinu nehody budeme dále vyšetřovat,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner s tím, že ani jeden z řidičů nenadýchal alkohol.

Foto: Policie ČR

Při srážce vozidla s autobusem se zranili čtyři lidé

Záchranáři neupřesnili, zda zranění cestovali v automobilu, nebo v autobuse. Mluvčí hasičů Vendula Matějů zmínila, že v autobuse byli v době nehody čtyři cestující. „Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Mirovic,“ dodala Matějů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám