Hlavní obsah

Auto se srazilo s autobusem, spolujezdkyně těžce zraněná

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolujezdkyně z osobního auta, které se v sobotu dopoledne nedaleko Zahrádek u České Lípy střetlo s linkovým autobusem, utrpěla těžké zranění. Z místa nehody ji musel do liberecké nemocnice transportovat vrtulník. V autobusu žádní cestující nebyli. Podle policistů nehodu způsobil zřejmě řidič auta, v němž žena cestovala.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Řidič tohoto auta jel ve směru od České Lípy na Doksy a na křižovatce u Zahrádek při odbočování vlevo pravděpodobně nedal přednost protijedoucímu linkovému autobusu, který byl v tu dobu prázdný, bez cestujících,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Zraněnou spolujezdkyni transportoval vrtulník na traumatologii do liberecké nemocnice.

Policisté podrobili oba řidiče orientačním dechovým zkouškám. „U řidiče autobusu byla zkouška na alkohol negativní, řidič osobního vozidla měl dechovou zkoušku pozitivní s naměřenou hodnotou necelé půl promile,“ upřesnila Šrýtrová.

Silnice mezi Českou Lípou a Zahrádkami, kudy prochází veškerá doprava na Prahu, byla celé dopoledne uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes Zahrádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám