Hlavní obsah

Ďuričko z vazby: Já jsem střílel, ale svého syna zabil starý Kočka

Právo, Radim Vaculík
PRAHA

Hoteliér Bohumír Ďuričko obviněný z vraždy Václava Kočka mladšího řekl v úterý Právu ve vazební věznici, že vinu za smrt zemřelého nese jeho otec Václav. Vražda se odehrála po křtu knihy Jiřího Paroubka 9. října v pražské restauraci Monarch.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

„Je to jeho vina, přivedl ho ke stolu. Já jsem pouze bránil sebe, svou přítelkyni a nenarozené miminko. Čelil jsem brutálnímu útoku Václava Kočky mladšího a myslel si, že nás zabije,“ uvedl ve své zpovědi Ďuričko.

Celou událost podle něj vyprovokoval jeho konflikt s Václavem Kočkou starším, kterému u stolu řekl, že své milióny vydělal na kolotočích. Kočka starší se urazil a zašel k baru pro svého syna.

„Vůbec jsem nevěděl, že je to Václav Kočka mladší, který na mne poté u stolu zakřičel větu 'Ty mi nebudeš urážet mýho tátu'. A následně jsem dostal pěstí do rtu,“ popsal Ďuričko.

:. Bohumír Ďuričko ve vazební věznici.foto: Právo/Lukáš Táborský

Po prvním úderu podle svých slov vytáhl zbraň a držel ji u těla. Kočka si toho údajně všiml, ale přesto jej prý udeřil podruhé do nosu. "Spadl jsem na bříško mé přítelkyně, ve kterém je má dcera, a vleže začal střílet směrem ke stojícímu Kočkovi. Vypálil jsem tři rány v řadě a pak už si dalších asi pět minut vůbec nic nepamatuju. Jen to, že mi přítelkyně říkala, co jsem to udělal, že jsem zničil lidský život i celou naši rodinu,“ podotkl Ďuričko.

:. Bohumír Ďuričko ve vazební věznici.foto: Právo/Lukáš Táborský

Svůj čin nepovažuje za vraždu, ale za neúmyslné zabití a nepřiměřenou obranu. Lituje toho, proto chce hned po propuštění z vazby vyhledat Václava Kočku a vyříkat si to s ním. O svůj život se prý nebojí.

Ďuričko by se podle svých slov zachoval stejně, i kdyby se taková situace opakovala. Zbraň údajně nosí u sebe již 20 let.

Ďuričko podle obvinění zastřelil 9. října v pražské restauraci Monarch Václava Kočku třemi ranami do hrudi. Ve vazbě je od 12. října. Za vraždu mu hrozí deset až 15 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám