Hlavní obsah

Ďuričko se omluvil Kočkům, svůj čin by chtěl vzít zpět

PRAHA
Aktualizováno

Podnikatel Bohumír Ďuričko, který začátkem října zastřelil v pražské restauraci Václava Kočku ml., se za svůj čin rodině oběti omluvil. V tiskové zprávě uvedl, že by svůj čin chtěl tisíckrát vzít zpátky a že pro něj život ztratil význam.

Článek

"Omlouvám se rodině Kočkových, všem nevinně zúčastněným, mé rodině a opravdovým přátelům za incident při příležitosti konání večírku k podpisu knihy pana Paroubka, který skončil tragédií bez možnosti návratu," napsal Ďuričko v tiskovém prohlášení. Dodal, že lítost a neštěstí, které v sobě má, se nedají slovy vyjádřit.

"Tisíckrát by to člověk chtěl vrátit zpátky, ale není jak. Život ztratil význam," uvedl Ďuričko.

"Dva zcela zbytečně zmařené životy lidí, kteří se ani neznali. Měli před sebou dlouhou a krásnou budoucnost. Teď už není a nebude nic," uzavřel svou omluvu.

Jan Kočka, bratr zavražděného Václava Kočky, k tomu pro Právo uvedl: "Co vám na to mám říct? Jsem beze slov. Už jsem to říkal dříve, že ten pán je také potrestaný, ale on se aspoň může dívat na televizi, psát omluvné dopisy a nevím, co všechno. Takže si přeji, aby byl po zásluze potrestán, a to je celé."

Hoteliér Bohumír Ďuričko zastřelil syna provozovatele Matějské pouti Václava Kočky 9. října v pražské restauraci Monarch, kde se zúčastnil křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Oba muži se nejprve hecovali, kdo u sebe má víc peněz, pak údajně Kočka Ďuričkovi něco pošeptal a Ďuričko na něj vypálil tři rány. Podle svědků vyšly dvě ve chvíli, kdy už Kočka ležel na zemi.

:. Zásahová jednotka odvádí obviněného Bohumíra Ďurička po rekonstrukci vraždy v restauraci Monarch.foto: Právo/Petr Horník

Ďurička poslal soud do vazby, aby nemohl ovlivňovat svědky. Je držen na oddělení se zvýšeným dohledem kvůli případné pomstě. Nepřichází do styku s ostatními obviněnými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám