Hlavní obsah

Ďuričko má šanci jít z vězení na kauci, už nemůže ovlivnit svědky

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Pětapadesátiletý hoteliér Bohumír Ďuričko obviněný z vraždy Václava Kočky mladšího má nyní větší šanci opustit pankráckou věznici. Městské státní zastupitelství v Praze totiž rozhodlo, že už pominul jeden z důvodů Ďuričkovy vazby - možné ovlivňování svědků.

Foto: Petr Horník, Právo

Zásahová jednotka odvádí Bohumíra Ďurička po rekonstrukci vraždy v restauraci Monarch.

Článek

„Státní zástupce rozhodl v těchto dnech usnesením o tom, že již pominul u obviněného důvod koluzní vazby, tedy možného ovlivňování svědků,“ řekla v pátek Právu mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová s tím, že nyní může Ďurička navštívit kdokioliv a nebude mu už kontrolována pošta.

Policie má podle Zenklové všechny důležité svědecké výpovědi za sebou a nehrozí tedy, že by obviněný ještě mohl některého z nich ovlivnit. Ďuričko sice stále zůstává za mřížemi kvůli možnému útěku, nicméně podle zákona může požádat o propuštění z vazby na kauci, která by měla být zárukou toho, že nikam neuteče.

„Oficiální usnesení od státní zástupkyně o tom, že již pominul jeden z vazebních důvodů, jsem zatím neobdržel. Samozřejmě by to bylo dobré. Půjdu proto za klientem do věznice a po diskusi s ním bychom navrhli jeho propuštění za finanční kauci. Osobně tipuji, že by mohlo jít o částku kolem tří miliónů korun,“ řekl v pátek Právu jeden z Ďuričkových advokátů Jan Červenka.

Doplnil, že žádost o propuštění by mohl podat do konce příštího týdne. Bude však záležet i na tom, zda jeho klient sežene dostatečné prostředky na vyplacení se z vazby.

Ďuričko podle obvinění zastřelil 9. října v pražské restauraci Monarch Václava Kočku třemi ranami do hrudi. Ve vazbě je od 12. října, tedy necelé tři týdny. Za vraždu mu hrozí deset až 15 let vězení.

S Kočkou se přišly rozloučit stovky lidí. Zdroj: Stream.cz

Pohřební průvod z Břevnovského kláštera do Řep. Zdroj:Stream.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám