Hlavní obsah

Důchodkyně z Bohumína naletěla podvodnici, přišla o celoživotní úspory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

O celoživotní úspory přišla osmasedmdesátiletá žena z Bohumína, která naletěla podvodnici. Ta důchodkyni tvrdila, že jí nese přeplatek za vodné a stočné a potřebuje si jen opsat stav vodoměru. Při té příležitosti seniorce ukradla 280 tisíc korun. Uvedl to v pátek karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obě ženy vešly do kuchyně, aniž za sebou zavřely vchodové dveře, neznámá žena pak odešla na toaletu, kde se nacházejí vodoměry. „Po chvíli, když se žena vrátila do kuchyně, začala s otřepanou frází, a to rozměnění bankovek," řekl Kus.

Podle něj však nepočítala s tím, že jí seniorka peníze rozmění přímo v kuchyni. Nakonec proto ženě řekla, že je vše popletené a peníze rozmění venku. "Po odchodu ženy podvedená důchodkyně zjistila, že jsou pootevřené dveře do ložnice, otevřené dveře skříní a je otevřený i šuplík. Prohlídkou zjistila, že ze skříně jí byla odcizena finanční částka ve výši 280 tisíc korun," uvedl Kus.

Podle policie není vyloučeno, že pachatelka nekradla sama, ale do bytu pootevřenými dveřmi mohl vejít někdo další, kdo byt prohledal a peníze sebral. Už ve středu obdobným způsobem přišel v Bohumíně o své peníze třiadevadesátiletý muž, kterému zase neznámá žena tvrdila, že pro něj má přeplatek za léky.

Znovu požadovala rozměnění bankovky, muž ji proto vzal do ložnice a z obálky s úsporami vytáhl peníze. Pod záminkou ztracené tužky se pak žena do ložnice vrátila a peníze vzala. Muž tak přišel o více než 17 tisíc korun.

Policie vyzývá k opatrnosti

„I když se v obou případech popis ženy shoduje, policie nevylučuje možnost, že se jedná o dvě pachatelky, které nemusí mít žádný vztah k městu. Pohybují se po celém území republiky a své praktiky zkoušejí na seniorech, které si předem vyhlédnou," řekl Kus.

Podle popisu bylo ženě 30 až 35 let, měla plnoštíhlou postavu a tmavě hnědé, krátce střižené vlasy. Oblečeny měla tmavé kalhoty. Policie znovu vyzývá seniory, aby byli opatrní a nikoho cizího do bytu nepouštěli. Připomínají, že peníze za přeplatky se posílají na účet nebo poštovní poukázkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám