Hlavní obsah

Duchapřítomní svědci zachránili seniora před požárem rodinného domu u Brna

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lidský život v ohrožení nebyl lhostejný svědkům požáru, který vypukl v úterý po poledni v rodinném domě v Brně-Řečkovicích. Před plameny se jim podařilo zachránit staršího muže. Přivolaní hasiči pak rychle požár zkrotili, škoda přesto dosáhla téměř miliónu korun.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Lidé zachránili seniora z hořícího domu v Řečkovicích u Brna

Článek

Požár vypukl v kuchyni třípodlažního rodinného domu. Jako první zpozorovala nebezpečí sousedka, která spatřila hustý černý kouř vycházející z oken. Žena okamžitě běžela varovat seniora, který v domě bydlel, a současně volala na tísňovou linku hasičů.

„Na místě naštěstí zastavil kolem projíždějící řidič nákladního auta, který přistavil k oknu domu sousedčin žebřík a seniorovi pomohl z okna do bezpečí,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Příčinou byla nedbalost

Na místo rychle dorazily čtyři jednotky hasičů. „Hasiči po příjezdu likvidovali požár pomocí dvou vodních proudů. Automobil parkující u domu odtlačili do bezpečné vzdálenosti a interiér domu pak museli ještě odvětrávat přetlakovou ventilací,” dodal mluvčí.

Požár zcela zničil kuchyň a kouř poškodil téměř celý dům. Příčinou byla podle mluvčího hasičů nedbalost při manipulaci s elektrickým spotřebičem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám