Hlavní obsah

Dopravní nehody si v listopadu vyžádaly 47 obětí

Praha

Na českých silnicích v listopadu zemřelo podle policejních statistik 47 lidí. Obětí dopravních nehod je o jednu méně než loni a jde o nejnižší listopadovou bilanci za 20 let. V porovnání s předchozími měsíci letošního roku je listopadový údaj čtvrtý nejnižší.

Foto: Policie ČR

Nejtragičtější listopadovou nehodou je čelní srážka dvou osobních aut na Českobudějovicku.

Článek

Nejméně lidí zahynulo letos na silnicích v únoru, kdy policisté napočítali 24 zemřelých. Naopak nejvíce životů si vyžádaly zářijové nehody, celkem šlo o 78 obětí. Letošním nejtragičtějším dnem je 31. červenec, kdy při dopravních nehodách zemřelo devět lidí.

V listopadu se nejvyšší počet obětí v jednom dni vyšplhal na šest, a to v pátek 28. listopadu. Údaj přitom nezahrnuje chodkyni, která na následky pátečního střetu s osobním autem na Kroměřížsku zemřela v pondělí. Naproti tomu v sedmi listopadových dnech při nehodách nezemřel nikdo.

Nejtragičtější listopadovou nehodou je páteční čelní srážka dvou osobních aut mezi obcemi Borek a Chotýčany na Českobudějovicku. Nehoda si vyžádala tři lidské životy. Dvaapadesátiletá žena vyjela z dosud neznámých příčin se svým citroënem do protisměru, kde se srazila s protijedoucí felicií. V té seděl šestapadesátiletý muž a dvaatřicetiletá žena. Silný náraz nikdo z nich nepřežil. [celá zpráva]

Podle informací policie letos od ledna do října při nehodách zahynulo 531 lidí, z toho 81 bylo chodců. Podle odhadu Besipu toto číslo do konce roku stoupne na zhruba 116. Podle policie je totiž následující období právě pro chodce nejrizikovější kvůli zhoršené viditelnosti na komunikacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám