Hlavní obsah

Dopadli sériového lupiče, který přepadal Žabky

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští policisté dopadli sériového lupiče, který přepadal prodejny Žabka. V noci na pátek opět vyloupil jednu z nich v Praze 6. Policistům ale dlouho neunikal a byl zadržen asi hodinu po činu. Třiatřicetiletý muž z Prahy se přiznal k šesti přepadením.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolem 23. hodiny dostali policisté oznámení o přepadení večerky v Praze - Střešovicích. Muž se zbraní si vynutil vydání asi 10 tisíc a utekl. Prodavačka hlídce policie pachatele popsala a hned bylo jasné, že jde o sériového lupiče, po kterém kriminalisté pátrali od poloviny března s tím, že je nebezpečný a jeho násilí se může stupňovat. Vždy si před přepadením mapoval terén.

Muži zákona začali propátrávat okolí, přitom hledali také červenou fabii, kterou lupič jezdil. O hodinu později na ni narazili a muže zastavili v ulici Za Kajetánkou.

„Řidič se nejprve tvářil, že vůbec neví, oč jde. To ale jenom do chvíle, než u něj v autě policisté zajistili pistoli pečlivě ukrytou pod předním sedadlem a uloupenou hotovost. Jelikož mu v tu chvíli bylo jasné, že spadla klec, doznal se ještě na místě k celé sérii loupeží ve večerkách,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Přiznal se také kriminalistům, kterým sdělil, že k loupežím ho dohnala tíživá životní situace. Kriminalisté jej obvinili z šesti loupeží, za což mu hrozí až deset let vězení. Státní zástupce pro něj bude požadovat vazbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám