Hlavní obsah

Lupič se stal postrachem prodavaček v Žabkách, policie se obává dalších přepadení

Právo, Stáňa Seďová
Praha

Menší obchody s potravinami Žabka jsou od března terčem zatím neznámého muže. Nejde však o potravinového inspektora, nýbrž o lupiče. Aktivita ozbrojeného a agresivního muže v posledních týdnech stoupá a policisté prosí veřejnost o pomoc, dříve než některou z vyděšených prodavaček zastřelí.

Lupič přepadává výhradně obchody ŽabkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž, který vždy jezdí červenou fabií, vybraný obchod, který ze zatím záhadného důvodu vždy patří společnosti Žabka, obhlíží i dva dny dopředu. V den loupeže pak pachatel ve věku mezi 30 a 40 lety vždy hodinu i dvě projíždí okolí a mapuje terén. V některých případech dokonce obchod předtím navštíví jako normální zákazník. Ale jakmile se setmí, udeří.

Foto: Policie ČR

Muž se specializuje na obchody Žabka. Nejde však o potravinového inspektora, ale agresivního a ozbrojeného lupič.

Jeho agresivita stoupá 

Vždy jedná podle stejného scénáře. Pokaždé jezdí stejným vozem a na sobě má černou bundu a černou baseballovou čepici se znakem Nike. „Je ozbrojený, pistole vypadá z kamerových záznamů jako pravá. Je agresivní, sprostý, na své oběti křičí, jednu prodavačku si dokonce vzal svým způsobem i jako rukojmí. Zatím však nikomu neublížil. Nicméně dosud přepadl pět prodejen Žabka, ale poslední tři vždy den po sobě. Máme tedy obavu, že bude i nadále zvyšovat intenzitu svých loupežných přepadení. Proto prosíme veřejnost o pomoc,“ řekl Právu komisař Miroslav Hyhlík s tím, že policie má k dispozici zdařilé fotky i kamerové záběry. „Každý, kdo ho zná, ho z těch záběrů musí okamžitě poznat,“ dodal komisař.

Vyloupil už pět Žabek

Lupič začal s přepadáním obchodů už 20. března, kdy přepadl Žabku v Řevnicích. V dubnu pak opět prodejnu Žabky v Praze 7 v Trojské ulici, další Žabku v květnu v Praze 8, odkud si však nic neodnesl, protože byla v kase pouze pětistovka a tou pohrdl a odešel. Hned následující den 5. května přepadl Žabku v Plzni a 6. května pak provozovnu ve Slaném. Dohromady si ze všech provozoven však neodnesl více než 55 tisíc korun.

„Nejde o vysoké škody, ale stále není jasné, v jakém vztahu je pachatel zrovna s obchody Žabka. Navíc vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že ve své činnosti bude pokračovat a jeho agresivita a nebezpečí, ve kterém se mohou ocitnout jeho oběti, poroste,“ doplnil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám