Hlavní obsah

Dodávka na Prostějovsku smetla dva cyklisty, jeden zemřel

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dodávka smetla ve středu krátce před druhou hodinou odpoledne na silnici mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou dva cyklisty. Jeden z nich na místě zemřel, druhý byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Právo o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Řidič dodávkového vozidla jel ve směru od Prostějova na Dub nad Moravou. Podle prvotních informací po projetí křižovatky se silnicemi na Biskupice a Hrdibořice zachytil při míjení dva cyklisty,“ uvedla mluvčí.

Jeden z cyklistů podle ní utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. „Vzhledem k mechanismu úrazu se u něj jednalo bohužel o stav neslučitelný se životem. Druhému zraněnému byla záchranáři poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, pacient byl připojen na umělou plicní ventilaci a po ošetření a fixaci transportován letecky do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci ve velmi vážném stavu,“ informoval Právo mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Lampa.

„Požití alkoholu u řidiče dodávky bylo vyloučeno orientační dechovou zkouškou. Negativní byl i orientační test na jiné návykové látky,“ dodala policejní mluvčí. Silnice v místě nehody musela být na delší dobu uzavřena. Okolnosti nehody a míra jejího zavinění jsou předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám