Hlavní obsah

Divoká honička v Plzni: Řidič fordu po strážnících házel láhve i vlastní zrcátko

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Strážníci v Plzni v pátek po poledni pronásledovali vůz Ford Transit, jehož řidič spáchal několik dopravních přestupků a na výzvu k zastavení nereagoval. Během honičky se střílelo, strážníci nakonec ujíždějící dodávce zablokovali cestu služebním vozem, do kterého narazila.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle informací Práva byl jeden z tříčlenné posádky fordu pětatřicetiletý plzeňský zlodějíček, recidivista a narkoman Jiří Hukr, který při loňských oslavách osvobození Plzně ukradl primátorovi takřka před nosem jeho služební Škodu Superb a minulý měsíc za to dostal u soudu 33 měsíců nepodmíněně.

„Na Klatovské třídě si hlídka všimla dopravního přestupku řidiče dodávky, který nerespektoval dopravní značení ani světelnou signalizaci na semaforech. Strážníci se snažili automobil zastavit, ale jeho řidič začal ujíždět. Hlídka jej pronásledovala, muž za volantem dodávky se řítil ulicemi, dokonce najížděl na chodník a chodci museli uskakovat,“ popisoval začátek honičky zástupce velitele plzeňské městské policie Marek Šilhan.

Na strážníky házeli lahve i zrcátko

Řidiče fordu nepřinutily zastavit ani varovné výstřely strážníků, naopak se své pronásledovatele snažil setřást za každou cenu. „Za jízdy dokonce ulomil vlastní zpětné zrcátko a hodil ho po služebním vozidle, pak začal házet lahve od alkoholu a nakonec jeden z posádky na strážníky z okénka zamířil střelnou zbraní,“ pokračoval Šilhan.

Zběsilá jízda skončila u Borského parku. „Tam strážníci zablokovali cestu služebním vozem. Řidič dodávky do něj narazil a tímto stíhání skončilo. Všichni tři muži skončili v poutech a byli předání státní policii,“ uzavřel Šilhan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám