Hlavní obsah

Dívka v Brně spolykala prášky a hrozí jí smrt, volala do Česka operátorka z USA

Novinky, kub
Brno

Neobvyklou pátrací akci mají za sebou policisté v Brně, kam se na tísňovou linku ozvala operátorka podobné služby ze zámoří, se kterou si psala přes internet dívka z Brněnska. Ta se měla operátorce svěřit, že si chce vzít život a spolykala kvůli tomu prášky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Operátorka z krizové linky v USA se ozvala na tísňovou linku policie do Brna v úterý odpoledne.

Horolezec v Rumunsku zůstal viset zraněný na laně. Po telefonu pomáhali hasiči z Česka

Krimi

„Telefonistka policistům sdělila, že si chatovala s 13letou dívkou, údajně z Brna. Ta se jí svěřila, že spolykala prášky, a tímto způsobem chce skončit se životem. Brněnským policistům předala jméno, kterým se děvče představilo, a identifikační údaje počítače a operátora připojení,” popsal ve středu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Pátrání měli na starost policejní specialisté na internetovou kriminalitu, kterým se podařilo vpodvečer lokalizovat počítač, ze kterého dívka komunikovala.

Partnerka chce skočit z okna, volal Čech z Hongkongu na pražskou tísňovou linku

Krimi

„Do obce nedaleko Brna vyslaná hlídka pak kontaktovala rodiče děvčete, kteří potvrdili, že jejich dcera se léčí s psychickými potížemi. Potvrdili i to, že spolykala více než dvě desítky, v tomto případě neškodných, pilulek,” dodal Malášek s tím, že zdravotníci dívku i tak převezli na specializované pracoviště.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám