Hlavní obsah

Dívka přelézala na Sokolovsku vagóny, zasáhl ji elektrický proud

Sokolov

Popáleniny na sedmdesáti procentech těla utrpěla v úterý večer 20letá žena v Citicích na Sokolovsku, když přelézala vagóny na nádraží a zasáhl ji elektrický proud.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka si večer vyšla s mladíkem na procházku z vodáckého kempu. Na seřaďovacím nádraží vyšplhala na odstavený vagón a dostala zásah elektrickým proudem. Po zásahu spadla ze střechy vagónu dolů. Druhý vodák přivolal na místo pomoc.

„Hasiči na žádost posádky záchranné služby na silnici podél seřaďovacího nádraží připravili místo pro přistání vrtulníku, poté pomohli s transportem vážně popálené ženy. Přímo na místě pak poskytli první psychologickou pomoc mladíkovi, který s vodačkou lezl na železniční vagóny," informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Vrtulník zdravotnické záchranné služby dívku transportoval na popáleninovou kliniku pražské vinohradské nemocnice.

Hasiči u podobného případu na citickém seřaďovacím nádraží nezasahovali poprvé. Loni v dubnu popálil elektrický proud z troleje dvě školačky, které rovněž lezly na odstavené vagóny. Hasiči proto před pohybem v kolejišti důrazně varují.

„Lezení na vagóny do blízkosti elektrických trolejí je doslova život ohrožující. Není nutné se přitom drátů dotknout, výboj může člověka zasáhnout i na větší vzdálenost od trolejí," uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám