Hlavní obsah

Dívka klečela na vozovce, zdál se jí sen o sebevraždě

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovičtí strážníci zachraňovali v noci na neděli dívku, která klečela uprostřed vozovky v Rošického ulici. Zdál se jí sen, že má spáchat sebevraždu.

Článek

„Před jednou hodinou zasahovala hlídka v Rošického ulici, kde klečela na zemi patnáctiletá dívka se svěšenou hlavou. Zvedli ji a odvedli stranou. Již z prvního kontaktu však bylo zřejmé, že je dívka patrně pod vlivem alkoholu, neboť na dotaz strážníků, proč klečela uprostřed vozovky, poněkud zmateně odpověděla, že se jí zdál sen o tom, že chtěla spáchat sebevraždu,“ sdělil Právu mluvčí českobudějovických strážníků Václav Sup.

Dívka vůbec nevěděla, kde je a že spala před příjezdem strážníků na silnici. Mluvčí dále poznamenal, že strážníci přivolali na místo záchranáře i pracovníky oddělení sociálně právní ochrany dětí.

„Mezitím byla u dívky provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,09, respektive 0,86 promile. Lékař na místě konstatoval, že dívka může být propuštěna do domácí péče k rodičům, kteří si pro mladou slečnu ihned přijeli,“ dodal Sup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám