Hlavní obsah

Dítě se inspirovalo hlavním hrdinou a ohlásilo v Brně bombu. Škody jdou do miliónů

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Anonymní hrozbu bombou v nákupním centru Olympia v Modřicích u Brna, které kvůli tomu muselo začátkem března opustit asi 2500 lidí, učinilo podle policie dítě. Škoda je vyčíslena na tři a půl miliónu korun.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do hledání bomby bylo 10. března nasazeno pět desítek policistů včetně pyrotechniků a psovoda se psem vycvičeným na hledání výbušnin, dvě družstva hasičů, záchranáři a strážníci městské policie. Kriminalistům se nakonec podařilo vypátrat autora poplašného telefonátu.

„Oznámení o uložení bomby je dílem hry dítěte. To se prý inspirovalo vtipnými kousky hlavního hrdiny populárního animovaného televizního seriálu,” uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Podle něj dítě přiznalo, že podobné telefonáty obdivovaného hrdiny již předtím vyzkoušelo. V rychlém občerstvení například zjišťovalo, jaký největší hamburger jsou mu schopni okamžitě připravit. Do obchodu s hračkami zase volalo, zda mají v nabídce opravdového akčního hrdinu dětského seriálu. „Telefonát do centra může ale mít hodně nepříjemnou dohru. Vždyť do současné doby vyčíslená škoda je několik miliónů korun,“ shrnul Malášek.

Pokud bude správa nákupního centra po rodičích školáka soudně vymáhat způsobenou škodu, tak mohou očekávat sumu nejméně tři a půl miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám