Hlavní obsah

Devadesátiletá žena jela na dálnici D1 v protisměru

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

O velkém štěstí může mluvit žena (90), která se před pár dny otočila na Novojičínsku na dálnici D1 ve směru na Ostravu do protisměru a k výjezdu se vracela v odstavném pruhu. Své chování vysvětlila tím, že zpanikařila.

Odstavené auto seniorky

Článek

O vozidle v protisměru dostala hlídka policistů informaci od operačního střediska. Při kontrole uvedeného úseku však policisté žádné auto nenašli.

„Následně byli znovu informováni, že na sjezdu z dálnice je odstavené auto, které odpovídá popisu automobilu jedoucího v protisměru,“ popsala policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Když hlídka dorazila na udané místo, bylo auto skutečně odstavené a vedle něho se pohybovala seniorka.

Mladík ujížděl v protisměru po pražské magistrále. Pak se vymlouval na šok

Krimi

„Vypadala bezradně a zmateně. Na otázky, jak se tam dostala, uvedla, že jela po okresních cestách za dcerou, špatně odbočila a nechtěně najela na dálnici. Když si to po pár kilometrech uvědomila, zpanikařila a chtěla se vrátit zpět,“ tlumočila ženino zdůvodnění mluvčí.

„Zastavila proto na pravém okraji dálnice a ve chvíli, když nejela žádná vozidla, se otočila do protisměru, posléze najela zpět do pravého odstavného pruhu a pomalu se v něm vracela. Z motoru vozidla se ale začalo kouřit, tak ho odstavila na sjezdu z dálnice, ke kterému mezitím dojela,” dodala mluvčí.

Muž kličkoval na koloběžce v protisměru brněnským tunelem. Auta musela brzdit

Krimi

Vlčková uvedla, že doklady potřebné k řízení, které řidička policistům předložila, byly v pořádku.

„Stejně tak platný lékařský posudek, nicméně porušením zákona se policisté zabývají. Paní si poté přivolala odtahovou službu, která nejen porouchané auto, ale také ji dopravila do původního cíle,“ doplnila policejní mluvčí.

Seniorka měla podle ní velké štěstí, že svou jízdou v protisměru nezpůsobila dopravní nehodu, která mohla mít závažné následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám