Hlavní obsah

Děti letěly s utrženým skákacím hradem bezmála 30 metrů, muži hrozí čtyři roky

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvinění z těžkého ublížení na zdraví si vyslechl 51letý muž, který měl na starost provoz skákacího hradu v zábavním parku v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku. Na této atrakci se na konci loňského srpna zranilo šest dětí poté, co se na ně nafukovací hrad převrátil. Zraněn byl i jeden dospělý.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Muž dal atrakci do používání, aniž by ji nechal po dovozu ze zahraničí schválit v České republice, aby byla v souladu s normami. Nerespektoval ani požadavek vstupu na hrad pouze do síly větru 38 kilometrů za hodinu,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Iva Kormošová.

Silný vítr převrátil skákací hrad v Chlumci, šest dětí je zraněno

Krimi

Podle vyšetřovatelů ve chvíli, kdy došlo k převrácení, foukal vítr o síle 52 kilometrů za hodinu.

Foto: Česká televize ČT24

Šest zraněných dětí v zábavním parku

„Proto, a také kvůli špatnému ukotvení, se skákací hrad, na kterém bylo nejméně sedm dětí ve věku 3 až 12 let, odtrhl od kotvicích bodů. Následně se převrátil, vznesl do vzduchu i s dětmi a odlétl do vzdálenosti přibližně 26 metrů, kde dopadl a zastavil se o jiné pevně ukotvené skákací atrakce,“ popsala událost mluvčí.

Na Českolipsku se utrhla labuť z kolotoče se dvěma dětmi a mužem

Krimi

Děti během letu a dopadu z hradu vypadly a utrpěly různá zranění, některá z nich byla následným lékařským posudkem kvalifikována jako těžká újma na zdraví. Zranil se i jeden dospělý, kterého utržená atrakce srazila. Souhrou okolností nedošlo k ještě závažnějším poraněním či úmrtí.

Ve Španělsku se utrhla pouťová atrakce plná dětí

Zahraniční

Obviněnému podle mluvčí hrozí v případě soudu až čtyřletý trest vězení.

Reklama

Související články

Dítě na Rakovnicku zasáhl blesk

K vážnému úrazu dítěte vyjížděli záchranáři ve středu odpoledne do Jesenice na Rakovnicku, kde podle očitých svědků udeřil blesk do skupiny dětí, jeden chlapec...

Výběr článků

Načítám