Hlavní obsah

Detektivy, kteří jeli do JAR vyslýchat Krejčíře, někdo okradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisty, kteří v květnu vyjeli do Jihoafrické republiky kvůli výslechu uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, někdo v hotelu okradl. Informovala o tom ve středu Česká televize (ČT). Krádež se stala v den, kdy detektivy vezl autem Krejčířův řidič. Jeden z advokátů, který byl v JAR spolu s policií chce, aby muži řekli, zda se neztratil i počítač se služebními daty.

Článek

"Došlo ke krádeži věcí z uzamčeného pokoje našich detektivů. Věcí se zabývají jihoafričtí policisté," řekl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. Z pokoje údajně zmizely peníze. Podle některých zdrojů se právě v době krádeže detektivové pokoušeli mimo domluvený výslech neformálně setkat s Krejčířem.

Obhájce jednoho z mužů obviněných v případu Krejčíře staršího Vladimír Vaněk, který byl v květnu s policisty v JAR, televizi řekl, že bude chtít od českých žalobců vysvětlení, zda z pokoje nezmizel třeba notebook se služebními daty, který měli policisté s sebou.

"Dále jsem ještě požádal městské státní zastupitelství o vyjasnění, které dokumenty a listiny, popřípadě nějaké jiné důkazy z trestní věci, se ztratily," prohlásil Vaněk.

Policisté byli za Krejčířem poprvé v květnu a podruhé tento týden. Ani v jednom případě se výslech nezdařil. [celá zpráva].

Poprvé to bylo kvůli Krejčířově nemoci, nyní kvůli chybě jihoafrických úřadů, pojedou tedy potřetí. Chtějí, aby jim Krejčířova výpověď objasnila vyšetřování zmizení a smrti jeho otce Lamberta. Tělo muže se nikdy nenašlo, předpokládá se, že během únosu zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám