Hlavní obsah

Desítky hasičů likvidovaly požár haly u Brna, škoda jde do milionů

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holasice
Aktualizováno

V průmyslovém areálu v Holasicích v okrese Brno-venkov likvidovali od pátečního rána hasiči rozsáhlý požár haly. Do akce byly povolány desítky hasičů, plameny se jim podařilo po více než třech hodinách hašení dostat pod kontrolu. Podle předběžných odhadů se škoda vzniklá požárem vyšplhá zřejmě do desítek milionů.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár haly v Holasicích

Článek

Hasiči původně vyhlásili 2. stupeň požárního poplachu ze čtyř možných, kdy je nasazeno do deseti hasičských jednotek. Později museli povolat další týmy a jeden stupeň poplachu přidat.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky na místě zasahovalo zhruba osmdesát jeho kolegů, kterým se podařilo dostat požár, nahlášený kolem 6. hodiny, pod kontrolu krátce před 10:00.

„Shořel kompletně celý interiér, střední část stropu se propadla. Konstrukci je třeba rozebrat, na místě určitě budeme zasahovat ještě několik hodin," sdělil mluvčí.

V Ivančicích hořela hala, škoda čtyři miliony korun

Krimi

Hořelo v objektu o rozloze zhruba 15 x 40 metrů. V hale je podle ČTK dřevovýroba a lakovna.

Škodu vyšetřovatelé předběžně odhadli v řádu milionů korun, pravděpodobně ale vystoupá do desítek milionů.

Reklama

Související témata:

Související články

Chemička v Lovosicích hořela

Hasiči z ústeckého kraje zasahovali od čtvrtečního odpoledne v chemičce v Lovosicích. Plameny zasáhly sklad. Tři hasiči se zranili, jeden další člověk byl...

Výběr článků

Načítám