Hlavní obsah

Desítky dětí ze školy v přírodě na Plzeňsku skončily v nemocnici

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Desítky dětí ze školy v přírodě v Žihli na Plzeňsku museli v noci na čtvrtek odvézt záchranáři do nemocnice. Důvodem byly zdravotní problémy. Školáci zvraceli a měli průjem, žádný z nich by však neměl být v ohrožení života. Podle prvních informací skončilo v péči lékařů 44 dětí.

Foto: Novinky

Záchranáři odvezli z místa desítky dětí.

Článek

Hygienici už tuší, co mohlo potíže u dětí způsobit. „Z klinického průběhu onemocnění se dá usuzovat, že by se mohlo jednat o střevní virózu. Děti, které byly jako první ošetřeny, se už vracejí zpět. Je to zatím samozřejmě hodně předběžná hypotéza, na definitivní závěr musí vyčkat až po výsledcích rozborů. Máme zajištěný vzorek ze středeční večeře, provedli jsme stěry na pokojích, u dětí i personálu byly provedeny výtěry,“ uvedl ve čtvrtek dopoledne Josef Klepáč z Krajské hygienické stanice.

„První oznámení jsme přijali po půlnoci s tím, že asi 15 dětí má zažívací problémy. Když přijely posádky na místo, zjistily, že potíže má víc dětí,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Podle ní sanitky převezly do okolních nemocnic zatím 44 dětí z celkového počtu dvou set. „Pořád jsme ještě na místě,“ dodala Ptáčková.

Podle informací Práva jde o soukromé zařízení patřící společnosti Škola v přírodě Sklárna, s.r.o. Na telefonním čísle uvedeném na webové stránce se redakci ozvali zaměstnanci společnosti, kteří pouze odkázali na ředitelku, jež se momentálně nacházela se záchranáři. Právu se ji zatím kontaktovat nepodařilo, její mobilní telefon je nedostupný.

Reklama

Výběr článků

Načítám