Hlavní obsah

Deset let za pokus vraždy při sexuálních hrátkách

Právo, pab
PLZEŃ

Krajský soud v Plzni odsoudil na 10 let vězení 44letého podnikatele Antonína Šafáře za to, že se loni v červenci během sexuálních hrátek pokusil zabít 18letého Martina Zemana. Nejprve ho udeřil pěstí do obličeje, pak mu kolem krku omotal gumové škrtidlo a utáhl ho tak silně, že mladík upadl do bezvědomí. Incident se udál na Šafářově chatě u Hracholuské přehrady.

Článek

Mladíka Šafář nechal přivést na chatu taxíkem. Večer společně se Šafářovo manželkou provozovali všichni tři různé sexuální praktiky. Šafář řekl, že chlapce pozval na chatu, aby mu pomohl opravit probíjející sprchu v koupelně. Tvrdil, že spolu seznámili v restauraci, kde mu mladík tuto pomoc nabídl.

Potyčka se podle Šafáře strhla až po sexuálních praktikách, kdy hoch odmítal odejít. "Nechtěl odjet. Naštval mě tím. Padla na mě únava, pak už to ve mně přeteklo a nekontroloval jsem se," uvedl Šafář. Za vše podle jeho slov může únava a alkohol. Dvě noci předtím byl na flámu a vůbec nespal. 

"Obžalovaný si musel být vědom, že způsobem útoku a jeho intenzitou může způsobit napadenému smrt. Poškozený přežil jen díky náhodě," uvedl předseda senátu Jan Špeta. Podle něho Šafář k poškozenému nepřivolal pomoc a ani se ho nepokoušel oživit. Při své výpovědi necítil žádnou lítost, naopak si vůbec nepřipouštěl, že by udělal něco špatného

Šafář se vyhlášení rozsudku nezúčastnil. Požádal o jednání bez jeho přítomnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám