Hlavní obsah

Dělníka zasypala bouraná zeď, s těžkými zraněními skončil v umělém spánku

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Těžká zranění utrpěl muž, na kterého se v pondělí odpoledne ve Frenštátě pod Radhoštěm zřítila zeď, kterou boural. Padající stavební suť muže úplně zasypala, jeho kolegové jej vyhrabávali několik minut.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Po příjezdu záchranářů byl pacient při vědomí a se záchranáři ještě komunikoval. Jeho stav se však rychle zhoršoval a pro selhávající dýchání musel být zasahujícím lékařem uveden do umělého spánku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

První vyšetření ukázalo mnohočetná vážná poranění hlavy, trupu i končetinách. Záchranáři ještě na místě připojili zraněného muže na kapačky a začali mu podávat léky.

„Museli jsme zajistit, aby postižený mohl dýchat. Po nasazení krčního límce a umístění na vyprošťovací rám jej záchranáři vynesli z prostoru stavby a v sanitním voze dále pokračovali v záchranných úkonech. Pacient byl připojen k přístrojem řízené plicní ventilaci, záchranáři provedli ošetření zranění a pokračovali v podávání léků,“ doplnil Humpl.

Přes všechna provedená opatření zůstal muž v kritickém stavu. Nyní leží ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě, kam byl letecky přepraven.

Reklama

Výběr článků

Načítám