Hlavní obsah

Dělník si doma tiskl peníze

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Stačila mu tiskárna, scanner a počítač. Pomocí této techniky si 32letý muž z Klatov tiskl peníze a úspěšně je udával v různých obchodech. Klec spadla tento týden, kdy ho zadrželi západočeští kriminalisté. Dělník pracující v jedné z továren ve městě skončil v policejní cele.

Foto: Dana Ehlová

V Muzeu Země jsou vystaveny kameny a minerály všech druhů, barev i velikostí z celého světa, zkamenělé dřevo i fosilie.

Článek

"Muž si tiskl dvoutisícové bankovky na barevné tiskárně. Nic světoborného na tom nebylo - originál nejprve naskenoval do počítače a pak pomocí tiskárny vyráběl padělky. Na falešné bankovky ještě dolepoval proužek z celofánu, kterým napodoboval ochranný pásek," řekl policista, který má o vyšetřování případu přehled.

Detektivové zjistili, že padělateli se podařilo dostat do oběhu sedmnáct dvoutisícových bankovek. "Divím se, že mu obchodníci skočili na špek. Padělky nebyly zase tak kvalitní. Při troše pozornosti by na to musel přijít každý prodavač. Muž je udával všude ve městě od prodejen potravin, tabáku přes lékárny až po hospody. Snažil se spíše kupovat drobnosti, aby mu vrátili co nejvíce peněz nazpět. Na padělky přišla pokaždé až banka, když přebírala od prodejců tržby," pokračoval zdroj.

Hrozí mu až 10 let

Muže policisté obvinili z trestných činů padělání a pozměňování peněz a udávání padělaných peněz. Vyšetřován bude zřejmě na svobodě. V případě uznání viny ho může soud poslat až na deset let do vězení. Kriminalisté rovněž zajistili padělatelovo nádobíčko, které nyní zkoumají experti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám