Hlavní obsah

Dělníci na stavbě našli zavražděného Ukrajince

Novinky, Petr Knötig
BRNO

Mrtvolu zavražděného 56letého Ukrajince našel v pátek dopoledne dělník na staveništi v Holzově ulici v Brně - Líšni. Nacházel se ve stavební buňce, která slouží jako ubytovna pro zahraniční dělníky. U mrtvého byli další dva zranění muži.

Foto: Jiří Částka

Balonové Ještědění 2011. foto: Jiří Částka, FotoBanka.net

Článek

Místo uzavřeli policisté, kteří nechali oba zraněné odvézt do nemocnice a začali ohledávat místo vraždy.

"Případ nám v pátek kolem deváté hodiny ráno nahlásili zahraniční dělníci na stavbě a uvedli, že mají v buňce svého krajana, který nejeví známky života. Na místo přijel i lékař z ústavu soudního lékařství, příčinu smrti má ale určit až pitva. Bližší informace zatím nelze sdělit," uvedla mluvčí jihomoravské policie Dagmar Bartoníková.

Areál stavby se nezamyká

Ubytovna zahraničních stavebních dělníků leží ve velkém areálu, který se nezamyká. "Je tu velký pohyb lidí a taky cizinců. Hodně se to tu střídá. Není vyloučeno, že za Ukrajincema může jezdit i nějaký jejich šéf, který jim sehnal práci a teď od nich bere část ze mzdy, ale to jsou jen dohady," uvedl zedník Jiří Malina.

Ukrajinci odvádějí část výplaty

To, že dělníci, kteří vydělávají na živobytí svých příbuzných na Ukrajině, odvádějí část mzdy svým "šéfům", potvrdil i zaměstnanec jedné ze stavebních firem.

"Na vlastní oči jsem viděl, jak v den výplaty za nimi přijel na stavbu tmavý bavorák, ze kterého vystoupili tři chlapi v oblecích. Ukrajinci okamžitě nastoupili do řady a začali jim dávat peníze. Jeden se zdráhal a tak mu naznačili, že se nemusí vrátit domů . Tak přestal dělat problémy a raději jim zaplatil," sdělil.

Výslech zraněných

Co však bylo motivem vraždy staršího muže zatím nikdo neví. Světlo do případu vnese až výslech dalších dvou cizinců, kteří s ním byli v buňce. Zatím nelze vyloučit, že se trojice mužů poprala a jeden z nich na spor doplatit životem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám