Hlavní obsah

Dcera kancléře Weigla havarovala, spolujezdkyně zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůz, který v úterý narazil do stromu nedaleko Lázní Toušeň ve Středočeském kraji, řídila 18letá dcera kancléře republiky Jiřího Weigla Magdaléna. Informoval o tom ve čtvrtek deník Blesk. Po nehodě zemřela sedmnáctiletá dívka, která seděla na sedadle spolujezdce. Další dívka byla zraněná.

Článek

Dívky jely vozem do brandýského gymnázia vrátit učebnice před koncem školního roku. „Dcera si od nás půjčila auto, aby mohla ty knížky odvézt. Na zpáteční cestě pak jely po úzké okresce, kde údajně v zatáčce vyjelo v protisměru auto. Magda se mu chtěla vyhnout, strhla volant a narazila do stromu,“ popsal ve středu zdrcený Weigl deníku.

Nejlehčí zranění utrpěla právě řidička vozu, kterou záchranáři převezli do nemocnice na Bulovce. „Spolujezdkyně z předního sedadla utrpěla těžká zranění a byla v bezvědomí, záchranáři jí museli před leteckým transportem zajistit dýchací cesty a ošetřit na místě,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Dívka však později zemřela v pražské nemocnici. Druhá spolujezdkyně vyvázla s poraněnou nohou a otřesem mozku. Policie příčiny nehody stále vyšetřuje, zatím není zřejmé, co přesně nehodě předcházelo. Jisté je pouze to, že automobil se třemi dívkami narazil do stromu. Policie už ale potvrdila, že řidička nebyla pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám