Hlavní obsah

Další postřelený z Ostravy byl propuštěn z nemocnice, na účtu už je 1,4 milionu

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Nebývalou vlnu solidarity vzbudil případ úterní tragické střelby v traumatologické ambulanci v ostravské fakultní nemocnici, po které zemřelo sedm lidí. Na konto, které zřídila nemocnice, přišlo k pátečnímu odpoledni 1,4 milionu korun.

Podruhé jsme se narodily, řekla svědkyně střelbyVideo: TV Prima Velké Zprávy

 
Článek

„Už v sedm hodin ráno bylo na účtu 833 tisíc korun, sbírku podpořilo 1138 dárců, v převážné většině se jednalo o jednotlivce, kteří poslali částky do dvou tisíc korun. Do odpoledne pak přišlo dalších 400 tisíc a částka se neustále zvyšuje,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Krimi

Doplnila, že v pátek byl z nemocnice propuštěn druhý ze zraněných, takže po střelbě už hospitalizován není ani jeden pacient. Třetí zraněná ve čtvrtek bohužel zemřela, takže počet mrtvých včetně vraha, který spáchal sebevraždu, vzrostl na osm.

Finanční příspěvek postiženým rodinám může posílat i široká veřejnost až do konce března 2020. Číslo účtu u České národní banky je 73030761/0710.

Roky pomáhala lidem, střelec ji beze slov zavraždil

Krimi

Policie nyní pokračuje ve vyšetřování případu, čeká na výsledky soudní pitvy. Zároveň pracuje na objasnění motivu. Podle spekulací médií, které přiživují i svědectví některých lidí z okolí, trpěl muž, který až do letošního podzimu žil normálním životem a nebyly s ním problémy, utkvělou představou, že je smrtelně nemocný a že lékaři nedělají vše pro jeho uzdravení.

Policie ale motiv dosud nepotvrdila. „Minimálně do příštího týdne nelze očekávat zveřejnění dalších informací,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Svíčky před budovou ostravské fakultní nemocnice

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám