Hlavní obsah

Další oběť povodní. V Lopeníku utonul postarší muž, šel zřejmě fotit

Uherské Hradiště
Aktualizováno

V rozvodněném potoce Hrubár v Lopeníku na Uherskohradišťsku utonul o víkendu 63letý muž. Jde o čtvrtou oběť aktuálních lokálních povodní v Česku.

Foto: MÚ Frýdlant

Ilustrační foto

Článek

Informaci webu Slováckého deníku potvrdila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Okolnosti úmrtí policisté vyšetřují.

Podle deníku policisté po muži několik hodin bezúspěšně pátrali, následně jej našli již mrtvého u potoka. Zřejmě do vody spadl při focení povodní.

Jde už o čtvrtou oběť velké vody za víkend. V neděli zemřela osmiletá dívka, která při vyjížďce na raftu s otcem a 15letou sestrou vypadla z člunu poblíž soutoku Morávky a Ostravice na Frýdecko-Místecku.

Muž vyjel na raftu na rozvodněnou Morávku se dvěma dcerami, mladší nepřežila

Krimi

Osmiletou dívku našli v bezvědomí a byla resuscitována. Po převozu do nemocnice však zemřela. Otec a sestra vyvázli bez zranění.

V sobotu spatřili kolemjdoucí v řece Osoblaze na Bruntálsku dvě těla. Utonulého muže hasiči z řeky vytáhli tentýž den, ženské tělo, které svědci ve vodě viděli taktéž, se stále nenašlo. Zatím není jasné, kdy začne pátrání. Hladina je stále vysoká, pro policisty nebezpečná.

V uplynulých 24 hodinách spadlo v Jizerských horách a Beskydech dalších 30 až 40 milimetrů srážek, situace na řekách se v pondělí ráno vesměs uklidňuje. I dál ale platí výstraha před velkou vodou a vydatným deštěm. Více pršet může zejména na východě České republiky.

Situace na řekách se uklidňuje. Varování před dešti a velkou vodou platí dál

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám