Hlavní obsah

Další hazardér na D2. Řidič kamiónu posilněný koňakem nadýchal 3,4 promile

Brno

Dalšího rekordmana za volantem kamiónu chytili policisté na dálnici D2. Zatímco minulý týden měl řidič něco málo přes tři promile, tentokrát cizinec nadýchal 3,44 promile.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cizinec přijel s kamiónem do ČR ve středu ráno a chtěl si odpočinout. Podle svých slov se posilnil koňakem a pivem a než stačil usnout, zatelefonoval jeho šéf.

„Ten mu přikázal, aby pokračoval do místa vykládky. Osmačtyřicetiletý cizinec ho neinformoval o svém alkoholovém dýchánku a rozjel se po D2 k Brnu,“ informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

Jeho pomalá a klikatá jízda zaujala ostatní řidiče, kteří ho nahlásili na linku 158. Policisté ho následně zastavili a šofér nadýchal 3,44 promile. „Skončil v cele a v nejbližší době si vyslechne trest za ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatoval Šváb.

Minulý týden si kličkujícího kamiónu všimli celníci, kteří ho zastavili. Řidič nebyl schopen ani sám chodit či stát, na zemi vsedě téměř usínal. Přivolaní policisté muži naměřili při dechové zkoušce přes tři promile alkoholu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté a celníci odvádějí opilého řidičeVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám