Hlavní obsah

Kamióňák kličkoval po D2, byl tak opilý, že se neudržel na nohou. Sendvič prý zapíjel pálenkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Nemohl stát ani chodit, ale řídil kamión jedoucí po dálnici D2. Kličkující auto odhalili tento týden celníci a po zastavení se nestačili divit. Šofér podle svých slov zapíjel sendvič pálenkou a nadýchal přes tři promile alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté a celníci odvádějí opilého řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče slovinského kamiónu, který příliš nedokázal udržet jízdu v rovném směru, si všimli celníci v úterý a zastavili ho. Z jeho chování usoudili, že je pod vlivem alkoholu, a přivolali policii.

„Čtyřicetiletý muž za volantem nebyl schopen ani sám chodit či stát, na zemi vsedě téměř usínal. Přivolaní policisté pak muži naměřili při dechové zkoušce přes tři promile alkoholu,“ uvedl v pátek mluvčí policie Pavel Šváb.

Zveřejněný videozáznam dokonce ukazuje, že celník muži musel zavázat tkaničky, aby nezakopl. Následně mu v cestě do auta pomohli tři muži zákona. Přenocoval na záchytné stanici.

„Jak sám ve středu při výslechu uvedl, z předchozího dne si moc nepamatoval, například ani to, že ho stavělo vozidlo s modrými majáky. Vybavil si ale policistu, který jej zvedal ze země,“ konstatoval Šváb s tím, že muž se chlubil, že zapíjel sendvič pálenkou.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám