Hlavní obsah

Cyklisté v Praze uháněli před policií, jeden skončil v betonu, druhý letěl přes řidítka

Novinky, kub
Praha

Hned dva cyklisté v rozmezí několika dní se snažili ujet policejní hlídce v Praze. V jednom případě se muž policistům po nehodě vzdal, přičemž kolo bylo kradené, druhý se pokusil vjet do vestibulu metra, kde z kola spadl. Policie pak u něj našla povzbuzující drogu pervitin. Zásahy zaznamenala policejní a bezpečnostní kamera.

Policie pronásledovala v Praze cyklistyVideo: Policie ČR

 
Článek

O dvou případech ze začátku října informovala ve čtvrtek mluvčí policie Violeta Siřišťová, podle ní pronásledovala dva různé cyklisty souhrou okolností stejná hlídka policistů.

Prvního podezřelého cyklistu zaznamenali policisté v Michli, jel na černém kole a začal ujíždět, jakmile je zahlédl. „Zastavilo ho až betonové přemostění, do kterého v plné rychlosti naboural. Následně se vzdal. Čtyřiatřicetiletý muž sdělil, že kolo dostal od kamaráda a nedokáže vysvětlit, kde ho vzal,” sdělila mluvčí.

Prověřování kola ukázalo, že bylo kradené. Muži kvůli tomu hrozí až dvouleté vězení.

Cyklista na Prostějovsku spadl namol opilý už při nasedání, policie dala kolo manželce

Krimi

Tři dny nato měla stejná hlídka napilno v Chilské ulici, když se zaměřila na dva cyklisty, z nichž jeden se neustále za policisty ohlížel a vypadal nervózně. Když se rozezněly majáky policejního auta, cyklista ve žluté reflexní bundě mocně šlápl do pedálů.

„U zastávky metra Opatov sjel na kole ze schodů a havaroval. Následně se snažil ještě utéct, ale zakopl o kolo. Poté ho policisté za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi. Na místě pak zjistili, že se jedná o recidivistu, který je v celostátním pátrání, a to z důvodu opakující se majetkové trestné činnosti na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje,” upřesnila Siřišťová.

Foto: Policie ČR

U jednoho ze zadržených cyklistů našla policie větší množství povzbuzující drogy pervitin.

Policie u 35letého zadrženého našla navíc podle mluvčí větší množství pervitinu. Kriminalisté případ řeší ve zkráceném řízení jako přechovávání psychotropní látky, za což hrozí až dva roky vězení. Původ kola policisté zjišťují, jako kradené ho zatím nikdo nenahlásil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám