Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec přežil bez újmy pád z okna

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Šťastně skončil pád čtyřletého hocha, který v sobotu večer vypadl v Ostravě-Zábřehu z okna druhého patra ubytovny. Nemá žádné vážné zranění. Ve stejný den museli policisté na jiném místě v Ostravě zachránit před jistou smrtí roční dítě, které lezlo po parapetu v okně v šestém patře.

Článek

První dítě zřejmě zachránil pád na trávník. Do nemocnice ho převezli s podezřením na poranění srdce a svalové hmoty. "To se naštěstí nepotvrdilo. Chlapec u nás zůstal na pozorování. Je naprosto v pořádku, což potvrdila všechna vyšetření," uvedl v neděli mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Policisté zjistili, že hoch byl doma v sobotu večer sám. "Vypadl z okna kuchyně, které bylo pootevřené," popsal ostravský policejní mluvčí Milan Klézl. Po pádu vstal a obešel ubytovnu. Když ho uviděl soused, zavolal matku, která byla na nákupech. Policie nyní prověřuje, jestli nedošlo ke spáchání trestného činu. "V úvahu připadá podezření z trestného činu opuštění dítěte, případně ublížení na zdraví z nedbalosti," konstatoval policejní mluvčí.

Policisté zachránili další dítě

Ostravští policisté museli ještě v sobotu dopoledne sundat malé dítě z parapetu okna v šestém patře v Horymírově ulici. V tomto případu už obvinili 28letou matku, která opustila své tři děti.

"Jedenapůlletý syn se dostal k oknu kuchyně, které bylo otevřeno a začal se pohybovat po parapetu. Přitom hlasitě plakal a křičel. Toho si všiml 44letý policista, který okamžitě přivolal na místo své kolegy a sám se snažil zajistit, aby nedošlo k pádu," vylíčil zásah Klézl.

Jeden z členů hlídky zůstal dole pod okny, neboť stále hrozil pád dítěte, které se pohybovalo v okně. "V jednu chvíli dokonce mělo dítě z okna vykloněné až dvě třetiny těla," vylíčil policista.

Jeho kolega proto vykopl dveře a dítě z parapetu stáhl zpět do bytu.V bytu našel další dvě děti, půlročního chlapečka a tříletou holčičku, kteří byli sice velmi vystresovaní, ale naštěstí bez zranění. Policisté začali hledat matku. Ta nakonec přišla domů sama. Policistům tvrdila, že byla v obchodě.

"My jsme ale zjistili, že byla v nedalekém baru. Nadýchala 1,61 promile alkoholu. Po zajištění dětí ze strany rodiny byla matka převezena na ostravskou záchytku. Otec dětí byl v inkriminované době v zaměstnání," konstatoval Klézl. Obviněné matce nyní hrozí až tříletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám