Hlavní obsah

Čtyři zranění při nehodě policistů, kteří chystali trasu pro francouzského premiéra

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policejní auto zajišťující hladký průjezd kolony francouzského premiéra Manuela Vallse havarovalo v úterý na Malé Straně v Praze. Střetlo se s lexusem, tramvají a chodcem. Čtyři lidé se zranili.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní auto bouralo v koloně francouzského premiéraVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala u tramvajové zastávky Újezd kolem půl desáté dopoledne. Premiérova kolona jela pravděpodobně ze společné snídaně z francouzské ambasády, kde posnídal s Bohuslavem Sobotkou.

Podle informací z místa narazil z dosud neznámých příčin lexus do tramvaje a do něj poté najelo policejní auto.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Dopravní policisté jeli zajišťovat trasu vládní kolony na některou z křižovatek a havarovali,” upřesnila odpoledne mluvčí policie Jana Rösslerová.

Premiér Valls v tu chvíli místem neprojížděl. Během vyšetřování se bude také zjišťovat, zda se potvrdí původní informace, že policisté měli zapnutý maják. „Pomohou k tomu kamerové záznamy,” doplnila mluvčí.

U nehody zasahovaly tři sanitky, lékař a inspektor provozu. „Zranili se celkem čtyři muži. Dva policisté byli s pohmožděninami převezeni do vojenské nemocnice, muž z osobního auta s lehkým poraněním do motolské nemocnice. 84letý chodec utrpěl vážná vícečetná zranění a byl převezen do nemocnice v Motole,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám