Hlavní obsah

Čtyři zranění po hromadné nehodě u Uherského Brodu, tah na Slovensko stojí

– Uherský Brod

Následky vážné nehody dvou nákladních aut a dvou dodávek od čtvrtečního dopoledne odklízejí hasiči na Uherskohradišťsku. Záchranáři přepravili do nemocnice nejméně čtyři zraněné, jednoho odvezl vrtulník. Nehoda se stala na silnici spojující Jihomoravský a Zlínský kraj se Slovenskem. Policie ji musela uzavřít.

Foto: HZS Zlínského kraje

Následky vážné nehody nákladních aut na Uherskohradišťsku

Článek

Vozidla se srazila kolem 11. hodiny mezi Uherským Brodem a Bánovem. Policejní mluvčí Milena Šabatová uvedla, že se zranili čtyři lidé.

„Sedmapadesátiletý řidič nákladního auta značky Ford jel od Bánova a prozatím z doposud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s modrým vozidlem značky VW Multivan. Po střetu byl volkswagen odhozen do protisměru na kamion. Následně ford ještě narazil do bílého nákladního vozidla značky Man, které jelo směrem na Bánov," popsala ČTK Šabatová.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hromadná nehoda se stala na hlavním tahu na Slovensko

Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na více než 1,2 milionu korun. „Přesnou příčinu a okolnosti nehody i nadále zjišťují dopravní policisté," doplnila mluvčí.

Podle hasičů se zranilo pět lidí. Z dodávek museli hasiči s pomocí několika sad hydraulických zařízení vyprostit tři lidi, kteří uvnitř zůstali zaklínění.

„Na místo byl povolán i vrtulník, který transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně vážně zraněného řidiče modré dodávky,” sdělila na Facebooku mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Další zraněné převezly sanitní vozy do zdravotnického zařízení či byli ošetřeni na místě.

Pět aut v sobě. Hromadná nehoda zkomplikovala příjezd po D1 do Prahy

Krimi

Policie silnici I/50 obousměrně uzavřela a řidiče odklání na objízdné trasy, které vedou přes Bojkovice a Komňu, případně přes Nivnici a Suchou Loz. Podle odhadů policie omezení potrvá celé odpoledne.

Reklama

Související témata:

Související články

Hromadná nehoda zastavila provoz na D5

Dálnici D5 u Berouna v úterý odpoledne zablokovala nehoda tří nákladních aut a dodávky. Jeden člověk je zraněný, přiletěl pro něj vrtulník. Směr na Plzeň byl...

Výběr článků

Načítám