Hlavní obsah

Čtyři muži v Ostravě zbili a okradli mladého hokejistu

Právo, hon
Ostrava

Ostravští kriminalisté pátrají po čtyřech pachatelích, kteří v sobotu pozdě večer přepadli dvacetiletého mladíka, zbili ho a okradli o hokejovou výstroj a další věci. Informoval o tom mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladého muže si pachatelé vyhlédli na parkovišti areálu Odra v Ostravě-Výškovicích. Pod záminkou vysvětlení cesty ho vlákali do auta, kde ho začali ohrožovat nožem.

„Dojeli až ke garážím na ulici U Výtopny v Ostravě-Zábřehu. Zde zastavili a přikázali mu z auta vystoupit. V tuto dobu inkasoval i první ránu pěstí do obličeje. Následkem tohoto úderu byl pád na zem. Poté se k bití mladého muže přidali všichni pachatelé. Kopali do něj a bili pěstmi po celém těle,“ uvedl policejní mluvčí.

Mladého hokejistu pak okradli o mobilní telefon, 1200 korun a osobní doklady. „Potom přikázali poškozenému, aby se celý vysvlékl, což ze strachu učinil. Naštěstí jeho svršky při odjezdu vyhodili oknem. Co si však nechali, byla kompletní hokejová výstroj uložená v kufru vozidla,“ doplnil mluvčí s tím, že mladík byl ošetřen v nemocnici. Škoda je vyčíslena na 32 tisíc korun.

„Policisté se o případu dověděli o půl jedenácté. Okamžitě se vydali na místo a také ihned vyhlásili pátrání po vozidle i osádce. Poté ohledali místo činu a provedli jeho fotodokumentaci. Bohužel se na místě nenacházely žádné upotřebitelné stopy. Pachatelům zločinu loupeže hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodal Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám