Hlavní obsah

Člen justiční stráže řešil osobní problémy sebevraždou v práci

Právo, Miroslav Homola
Břeclav

Problémy v rodině, partnerská krize - to bylo zřejmě příčinou tragédie, která se stala ve čtvrtek ráno na okresním soudu v Břeclavi. Služební zbraní se tam zastřelil osmatřicetiletý příslušník justiční stráže.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

„Případ už vyšetřili naši specialisté. Jednoznačně jsme dospěli k závěru že šlo o sebevraždu. Muž zemřel bez cizího zavinění,“ potvrdila Právu policejní mluvčí z Břeclavi Kamila Haraštová.

Podle dalších informací se muž zastřelil sám, beze svědků v kanceláři. Přišel do práce dřív než jeho kolegové. Ti pak jeho tělo našli už bez známek života.

„Podobné jednání bývá někdy vyvrcholením nakumulovaných problémů. Může být provázeno i změnou nálad, které si ovšem většinou okolí všimne. Svým způsobem, ovšem ne podstatným, se někdy pod zkratkovité jednání může podepsat i počasí, které v současnosti panuje. To se však mnohem více projevuje hlavně v dopravě, kdy jsou například řidiči i chodci méně pozorní, nebo i podráždění,“ odpověděl Právu primář psychologického oddělení Vojenské nemocnice v Brně Jiří Brančík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám