Hlavní obsah

Cizinec v Ostravě napadl svou družku a na strážníka zaútočil nožem

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Amok zachvátil minulý týden v pátek v Ostravě jednačtyřicetiletého cizince. V bytě, poblíž městské nemocnice, kolem poledne nejprve napadl devětadvacetiletou družku a její osmdesátiletou babičku. Nakonec vytáhl nůž a zaútočil na přivolané strážníky městské policie. Policisté muže obvinili ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví, trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ohlásit napadení došla mladá žena i s babičkou na recepci nového Integrovaného bezpečnostního centra v Moravské Ostravě. „Obě ženy měly viditelné podlitiny v obličeji, přivolání lékařské pomoci však odmítly. Mladší žena měla navíc obavy o své dvě nezletilé děti, které po napadení jejich otec a její druh odvedl neznámo kam,“ popsala v pondělí mluvčí Městské policie Ostrava Vladimíra Zychová.

Hlídka strážníků útočníka našla poblíž na ulici Na Fifejdách a vyzvala ho, aby i s dětmi šel do bytu, kde k napadení došlo. „Muž uposlechl, cestou ale strážníkům vyhrožoval fyzickým napadením. U domu pak vytáhl nůž s čepelí asi 10 centimetrů dlouhou a zaútočil na devětatřicetiletého strážníka.

„Snažil se zasáhnout strážníkovo břicho. Ten však naštěstí zareagoval a uhnul. Muž ho tak nezasáhl,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že strážníci útočníka zpacifikovali a přivolali policisty.

Ti spolu s mužem zajistili také nůž, kterým zaútočil. „Podezřelému ze zločinu násilí proti úřední osobě hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let, trestní stíhání je vedeno na svobodě,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám